Niels Aalund

Niels Aalund

Niels Aalund, 60 år, kommunaldirektør i Horsens Kommune, gift med Dorte, vi har sammen 4 voksne døtre.

Jeg har aldrig udfordret mig selv sportsligt, har altid været en tung dreng og havde/har egentligt fundet mig fint tilrette med, at min vægt er nærmere gennemsnittet for 60 årige, end den var, da jeg var 20. Jeg er mig meget bevidst, at jeg trænger til mere motion og har den erfaring, at det eneste der kan få mig til at presse mig bare lidt fysisk, er en spinning-instruktør eller en høj bakke.
I mange år, indtil jeg fik job langt fra hjemmet, havde vi kun en bil, som fulgte børnene og dermed som oftest Dorte. Derfor var jeg flittig transport-cyklist, og  cykling er nok der, hvor jeg sportsligt står "mindst ringe".

Lars Juul (mentor), som er vores fritidshus-nabo på Endelave, ringede først til min politiske chef, borgmesteren og dernæst til min fritidschef, Dorte og varslede, at han ville ringe til mig og spørge, om jeg ville hjælpes med til Paris.  Jeg havde altså et par dage til at tænke over det. Jeg havde fulgt Jan Trøjborg og Hans Bang-Hansen, da de trænede og tog af sted: Deres melding var, at træningen var hård, men at selve turen var overkommelig. Så har jeg hørt, at Lars Løkke Rasmusen også har kørt turen.

I et øjebliks overmod og i tillid til Lars Juul sagde jeg ja. Mit mål er at nå til Paris, og det tror jeg på at holdet, som er fantastisk solidarisk med os, de ældste, hjælper mig med.

Indtil da kæmper jeg vildt med især kondition, men også teknik. Det går fremad, uge for uge.

Top
Thrane.nu