De 10 cyklebud

16. maj 2016

Som medlem af SUND VILJE Cykling er du repræsentant for klubben i trafikken, når du deltager i træninger og cykelløb. Du cykler derfor efter forholdene, og overholder selvfølgelig de gængse trafikregler. Som medlem af SUND VILJE Cykling er du repræsentant for klubben i trafikken, når du deltager i træninger og cykelløb. Du cykler derfor efter forholdene, og overholder selvfølgelig de gængse trafikregler.

Vi cykler to og to hvor forholdene tillader det med mindre andet bliver sagt. Bliver der råbt “forfra”, “bagfra”, “kik op”, cykler man videre uden at bremse vildt og trækker så langt til højre som muligt.

Kaptajnen bestemmer tur og træning. Varieres efter intervaller, længde, vind og vejr. Typisk interval træning på hverdage og lange ture weekender. Kaptajnen giver henvisninger og anvisninger for gruppens kørsel på behørig konstruktiv måde. Disse anvisninger følges.

  1. Sikkerhed frem for alt. Altid med hjelm. De første ca. 10 km er opvarmning.
  2. Vi cykler så langt til højre som muligt. Vi benytter cykelstien hvis muligt.
  3. Ved defekt råbes "defekt" og man rækker en arm i vejret. Bagfra kommende rytter(e) cykler forbi, alle stopper og står helt til højre, så vi undgår påkørsler. Ved spurter vær meget "OBS" på hinanden, samt oversigtsforhold.
  4. Vi hjælper hinanden med slangeskift, hvis der er brug for det. Vi sviner ikke i naturen og alt affald tages med hjem.
  5. Når vi cykler to og to, køres tæt og jævnt. Jo mere koncentreret, desto bedre tur for alle.
  6. Cykler vi én og én og slår forreste person ud til venstre, samt falder tilbage, skal ny forreste person ikke hæve tempoet, men holde det. Den bagerste person holder øje med biler bagfra, og råber “bagfra”, hvis en bil nærmere sig.
  7. Vi cykler med hinanden – ikke mod hinanden. Sørg for at holde øje med hinanden, og sig “en ned” i god tid.
  8. Sikker og rolig kørsel. Ikke svinge frem og tilbage på grund af sten eller huller. Advar i stedet for gruppen.
  9. Alle kommandoer skal op/ned gennem hele feltet! Det kan være "bagfra", "defekt", "kig op", "huk til højre", grus til venstre", etc.
  10. Alle ud, alle hjem – vi efterlader ingen ude på ruten.

GOD TUR!

Med Venlig hilsen
Anders
Mega Glad deltager i Sund Vilje.

Top
Thrane.nu